YES CPH

FAQ

 
IMG_0311.jpg
 
 

Flygtninge

Hvad er en flygtning?

En flygtning er en person, der er blevet tildelt asyl i Danmark.

Lever flygtninge i lejre?

Nej. Flygtninge bor i huse, lejligheder osv. ligesom du og jeg.

Kan de arbejde lovligt?

Ja. Flygtninge har de samme lovmæssige rettigheder som danske borgere, hvad angår arbejde.

Hvordan rekrutterer YES flygtninge?

YES arbejder tæt sammen med ligesindede lokale organisationer, der arbejder med flygtningeintegration. Ydermere arbejder vi med forskellige kommuner – det er igennem disse partnerskaber, at vi rekrutterer de seje flygtninge, der arbejder med YES.

Hvordan forbereder YES flygtninge til et arbejde?

Vi tilbyder omfattende oplæring, der inkluderer praktisk træning, hygiejne, kultur mm. for at sikre, at hver flygtning er klar til at møde det danske arbejdsmarked. 

 
44501761_262374824465885_8905625752091754496_o.jpg

Ydelser

Hvad går de penge, der betales til YES, til?

Det beløb I betaler, går til tre forskellige ting: Løn til medarbejderen, serviceafgift til YES og i nogle tilfælde til andre omkostninger, eks. materialer eller rengøringsmidler. Vi har altid fuld transparenthed ang. lønnen, så I kan se hvor meget går til medarbejderen og hvor meget der går til YES.

Hvad går serviceafgiften til?

Overordnet set går serviceafgiften til drift og administration af vores virksomhed. Herunder har vi lønninger, faste udgifter eks. kontorleje, ATP, samlet betaling, forsikringer til vores medarbejdere.

Hvordan er medarbejderne forsikret?

Vores medarbejdere er fuldt forsikrede af os med hensyn til arbejdsskadeforsikring. Vi har ligeledes en ansvarsforsikring, hvis der skulle ske en skade, forårsaget af en af vores medarbejdere. 

Hvordan foregår udbetalingsprocessen?

Vi udregner arbejdsmåneden fra den første, til den sidste dag i måneden. Dette betyder at I modtager en invoice den første, hver måned. I har 14 dage til at betale, dvs. at I har indtil den 15. i måneden, til at betale. Det sikrer at vi kan udbetale løn den 20. hver måned.